Συνδικαλιστικά "πυρά" για τις εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Ανακοίνωση του Ενωτικού Συνδυασμού
Παρ, 16/07/2021 - 16:12

Ερωτηματικά σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων θέτει ο "Ενωτικός Συνδυασμός", μέσω του Μάρκου Βολίκα, που υπογράφει το παρακάτω κείμενο:

"Η εν εξελίξει εκλογική διαδικασία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου (που ανήκει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ΚΚΕ) η οποία περιλαμβάνει και μεταφορά της κάλπης στη Λαγκάδα το Σάββατο 17/07/2021 γεννά πολλά ερωτηματικά και για το κίνητρο της απόφασης αυτής αλλά και για της εξασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης Ταξική Ενότητα του ΠΑΜΕ -ΚΚΕ από την οποία διοικείται το σωματείο καλούνται εδώ και τώρα να απαντήσουν πως θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με μια κάλπη μεταφερόμενη στη Λαγκάδα όπου δεν υπάρχει μαζικός εργασιακός χώρος και συνεπώς δικαιολογία για τη μεταφορά της.

Καλούνται να αποδείξουν ότι το μητρώο μελών αλλά και ψηφισάντων θα απαρτίζεται από εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και μόνο και πως δε θα μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία ο οποιοσδήποτε τυχαία και μη, βρεθεί εκεί.

Με τακτικές λαϊκισμού, συνηθίζουν κατά καιρούς να κατηγορούν αδίκως σωματεία και εκπροσώπους τους και τώρα οι ίδιοι ακολουθούν τέτοιου είδους αμφισβητήσιμες τακτικές στις αρχαιρεσίες τους.

Πως εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων και μελών όταν υπάρχουν τέτοιες εκλογικές παρεκκλίσεις στη διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων του Σωματείου;

Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις και υπεύθυνη τακτική από μέρους τους".

 

Σχετικά Άρθρα