Χίος, Τετάρτη 8 Ιουλίου

"Δοκιμασμένοι με εμπειρία αλλά και νέα Στελέχη"

Η...ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 23/08/2019 - 14:32

«Δεν αρκεί να το λέμε ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, χρειάζεται  και να το δείχνουμε στην πράξη» ανέφερε ο νέος δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ,συμπληρώνοντας ότι  αυτό αποτελεί και τον στόχο της νέας δημοτικής Αρχής.

«Είμαστε διατιθέμενοι να δώσουμε όλες μας  τις δυνάμεις  για τον τόπο δεν θα μείνουμε στο χθες» τόνισε ο κ.Κάρμαντζης, ενώ αναφορικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων και πρόεδρων οργανισμών και επιτροπών ο νέος δήμαρχος Χίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για έμπειρα αλλά και νέα στελέχη που όλοι μαζί θα δώσουν τον αγώνα τους για την Χίο.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης στις δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων και των προτάσεων του για τους πρόεδρους επιτροπών και οργανισμών, τόνισε ότι έγιναν συζητήσεις και με άλλες δυο δημοτικές παρατάξεις που όμως δεν αποδέχθηκαν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Τέλος, ο Σταμάτης Κάρμαντζης  έστειλε το δικό του μήνυμα στους δημότες λέγοντας πως θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για τα ζητήματα του Δήμου ενώ έχει ήδη  ζητηθεί απογραφή όλων των ζητημάτων, προκειμένου να προγραμματιστεί μια ειδική συνεδρίαση του  δημοτικού συμβούλιο για να ξέρουμε και εμείς αλλά και οι δημότες  από πού ξεκινάμε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/07/2020 - 06:45

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.)

Συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς με ΝΤ. Χίου της ΑΔΕΔΥ  την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 12:30 μ.μ. και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 7:30μμ  

  • να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων
  • να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων και την επιστράτευση των απεργών

      Με την πρόσφατη κατάθεση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η ΝΔ έρχεται να συμπληρώσει τους υπάρχοντες νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και την επιστράτευση απεργών) που στοχεύουν στο χτύπημα κάθε αγωνιστικής αντίδρασης και κινητοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.

Ικανοποιεί μια χρόνια απαίτηση των καπιταλιστών, που μετά το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επίμονα ζητούσαν να εξασφαλιστεί, με κάθε τρόπο, «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να μην υπάρχει καμία αντίδραση ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και στα αντιλαϊκά μέτρα κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι άθλιο ψέμα ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στο να «βάλει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» ή ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων.

Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα και τα λουκέτα των εμπορικών καταστημάτων  ευθύνεται η ανεργία, η μειωμένη αγοραστική ικανότητα λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, η βαριά φορολογία και ο ανταγωνισμός με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κυριαρχούν στο εμπόριο και «πνίγουν» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες.

Το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί όμως «ελληνική πρωτοτυπία» της κυβέρνησης της ΝΔ. Μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγραφόταν ρητά ως κίνδυνος για την ασφάλεια οι «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας». Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ακόμα και οι κινητοποιήσεις υγειονομικών που ζητούσαν μέτρα προστασίας ενάντια στην επιδημία SARS-CοV-2.

  • Εισάγει προκλητικούς αντιδημοκρατικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα, απαγορεύοντας εξαρχής συγκεντρώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ.
  • Προχωράει όχι μόνο στον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων. Αναθέτει υπερεξουσίες στην αστυνομία και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος,.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση, εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης και δίνει τη δυνατότητα να αποφασιστεί η απαγόρευση την τελευταία στιγμή
  • Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση, με σκοπό είτε τη διάλυσή της είτε και την «ενοχοποίηση» των διοργανωτών της

Ξεκαθαρίζουμε, ότι όσους νόμους και αν ψηφίσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε ενάντια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Όπως δεν μας «φίμωσαν» στην περίοδο της καραντίνας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                     Κουβαρά Ολυμπία