Η Περιφερειάρχης στο ΣΑΣ

Παρ, 27/05/2016 - 17:44

Την ανάγκη να προβλεφθούν στις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωρεάν δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά ( Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες), επεσήμανε στο σημερινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Η Περιφερειάρχης, τονίζοντας τη σημασία της ενδοπεριφερειακής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, υποστήριξε την ανάγκη της ενίσχυσης των δρομολογίων που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μεταξύ τους.

 

Παράλληλα, η κα. Καλογήρου επιχειρηματολόγησε για τη σπουδαιότητα της διαπεριφερειακής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Λήμνου με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και της διασύνδεσης της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας με την Πάτμο, τους  Λειψούς, τη Λέρο και την Κω.

 

Τέλος, έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας θεσμοθέτησης ταχείας διαδικασίας έγκρισης απόπλου σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές), για τη μεταφορά πυροσβεστών εθελοντών και υλικού, ώστε να μην σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

 

Σχετικά Άρθρα