Χίος, Πέμπτη 2 Απριλίου

Νέο κύμα προσφύγων από  νέους βομβαρδισμούς της  «Χριστιανικής»  Δύσης

Τετ, 19/02/2020 - 17:02

«Τα νησιά μας θα αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα προσφύγων- μεταναστών μετά το νέο κύμα βομβαρδισμών, επί δικαίων και αδίκων, που κάνει η ...¨"Χριστιανική " Δύση, χτυπώντας την αχανή περιοχή του κόσμου, από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη και, μάλιστα, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ».

Αυτή την προειδοποίηση έκανε , καλεσμένος ως  αναλυτής στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη και της Ανδριάνας Ζαρακέλη , στο κανάλι ΕΨΙΛΟΝ, την Τρίτη το βράδυ ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς.

Και ανέφερε τα παρακάτω στοιχεία που παραθέτει στο χρονολόγιό του στο facebook:
-- Πρόσφατα , οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, 1.500 εξόδους βομβαρδισμού, ως αντίποινα για το θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτη, από τρομοκράτες- ταλιμπάν.

--Στην Ιντλίμπ της Συρίας , βάσει υπολογισμού του ΟΗΕ, οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν 600.000 εκτοπισμένους , ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτίμησε ότι μέσα στο 2019 υπήρξαν 11.000 νεκροί, εκ των οποίων 1.150 ήταν παιδιά.

-- Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης , το 2019 , πνίγηκαν στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι - στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι.
--- Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ανεβάζει σε 250.000 τα γυναικόπαιδα που χρήζουν άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

O συμπατριώτης μας υπογράμμισε ,  για άλλη μια φορά ,  ότι η Ελλάδα και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, είναι συμμέτοχη στις επιχειρήσεις με την υποστήριξη των Νατοϊκών αεροσκαφών και των πλοίων από την αμερικανική Βάση της Σούδας .

Και κατέληξε :

«Ευχαριστούμε τους …Αμερικάνους που αντιμετώπισαν τον κομμουνιστικό κίνδυνο, αλλά,  βομβαρδίζοντας επί χρόνια τυφλά τον  ισλαμιστικό κίνδυνο, δημιούργησαν τον αμερικανικό κίνδυνο, με την ανεξέλεγκτη δράση τους στον κόσμο !».

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής με αναφορά στην παγίδα των ελληνοτουρκικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εν μέσω παραβιάσεων και το άνοιγμα νέου διαύλου μεταφοράς μεταναστών- προσφύγων στην ακατοίκητη νησίδα Στρογγύλη , που είναι το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, δίπλα στο Καστελλόριζο...

https://www.youtube.com/watch?v=L-wBB5netNk

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 01/04/2020 - 22:52

Καμία Κυβέρνηση και καμία Παγχιακή...
...δεν θα μπορούσε αντίστοιχα, να αποτρέψει ή να δημιουργήσει, το παλλαϊκό τσουνάμι αντίδρασης!

* (17-2-2020) - Οι πολιτικοί της ανεπάρκειας συνεχίζουν στην λογική...νησιώτες προτείνετε την καταστροφή σας.

* (20-2-2020) - Νότη Μηταράκη σε ευχαριστούμε!

* (24-2-2020) - Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει το εθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.
Η απάντηση από την Χιακή κοινωνία θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.

Αυτά "φώναζε" η χιακή κοινωνία, κανείς όμως δεν την άκουσε (πολιτικά) και έστειλαν τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την λύση (επί ματαίω).
Ως λύση είχαν στο (κυβερνητικό) μυαλό τους ότι ισχύει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, ότι οι υπερδομές των 7.000 ήταν επιβεβλημένες και σχεδόν κατασκευασμένες, η Τουρκία ήταν αξιόπιστη στις συμφωνίες, ότι το γρήγορο άσυλο και οι επιστροφές θα έφερναν την αποσυμφόρηση, ότι οι νησιώτες είναι φιλήσυχοι και δεν θα αντιδράσουν!
Ότι όλα αυτά που μας έλεγαν και επιχειρηματολογούσαν, ανατράπηκαν εντός ολίγων ημερών (γεγονότα εισβολής στον Έβρο, κορωνοϊός) προφανώς λίγη σημασία έχει γι αυτούς (αν και ως μετά Χριστόν προφήτες, ισχυρίζονται τώρα ότι τα είχαν προβλέψει).
Ποιο άλλωστε είναι το πολιτικό τους έργο, ώστε να πειστεί η κοινωνία ότι την αφουγκράζονται και ότι γίνεται κάποια προσπάθεια, για κάτι καλύτερο; Απολύτως κανένα, τουναντίον διχάζουν!

Τι μας έδειξαν τα ιστορικά αυτά γεγονότα; Ότι οι πολιτικοί δυστυχώς δεν διαβάζουν σωστά τις εξελίξεις, διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι σε εκρηκτικές καταστάσεις δεν γίνεται να υπάρξει αδράνεια.
Είτε αποστασιοποιημένοι στον υπουργικό θώκο από τον περίγυρο, είτε λόγω έμφυτης ανικανότητας, είτε περιτριγυρισμένοι από κομματικούς ή οικονομικά εξαρτώμενους κόλακες, είτε επειδή εκστασιάζονται από την φιλαρέσκεια της θέσης που έχουν καταλάβει, αντιλαμβάνονται λάθος τα μηνύματα που εκπέμπονται από την κοινωνία. Πιστεύουν ότι τα λάικ και οι φατσούλες από τις αντιδράσεις στο fb καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Άλλωστε δεν λένε ότι είναι όλοι του καναπέ;
Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν εξαιρέσεις.

Διότι όταν το διακύβευμα φτάνει σε σημείο υπαρξιακό ο κάθε ένας πολίτης αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Θα αψηφήσει και τα ΜΑΤ και τα "απειλητικά",διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά μηνύματα που λαμβάνει από τον Υπουργό (επειδή έκανε το ''έγκλημα'' να κάνει λάικ στην τελευταία ανάρτηση της Παγχιακής)!
Γυρίσαμε δυστυχώς σε άλλες εποχές ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ και καταγράφοντας ακόμη και τα λάικ των πολιτών στα μέσα δικτύωσης.
Συνεχίζει ο υπουργός να προκαλεί και να διχάζει.Του θυμίζουμε ότι παρά τις εξαγγελίες του περί μη μόνιμης παραμονής στα νησιά, ότι το ΕΣΤΙΑ μέχρι τις 23 Μαρτίου αφορούσε σε 5% συμμετοχή των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με 1159 ωφελούμενους. Ας σταματήσει τους πανηγυρισμούς και ας αντιληφθεί ότι ένα μέτρο με το οποίο δίνεις μετρητά και δωρεάν στέγη αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης νέων ροών ,με εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που εξαγγέλει (την δήθεν αποσυμφόρηση των νησιών σε βάθος χρόνου , το 2021) .Ακόμη και ο πιό αφελής θα το καταλάβαινε ότι δίνοντας προσελκυστικά προνόμια πρίν καν κριθείς πρόσφυγας ,μόνο με την αίτηση ασύλου (μετρητά κλπ ) μόνο απώθηση δεν προκαλείς.Τις σημερινές ροές προφανώς θα τις εντάξει στο πρόγραμμα αποσυμφόρησης του 2022.
(http://estia.unhcr.gr/…/estia-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8 e%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b7-94/ ).
Συνεχίζει επίσης να θέλει μέσα στην κορύφωση της πανδημίας να θέλει να "στήσει" παράλληλες νέες δομές στα νησιά με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης ,ενώ κάθε βάρκα που φτάνει στα νησιά αποτελεί από μόνη της μία βιολογική βόμβα.Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό του πιό κάτω συνδέσμου.
https://infognomonpolitics.gr/…/isvoli-paranomon-metanast…/… ).
Ας σταματήσει τους "εκφοβισμούς", τα ψέματα, τον λαϊκισμό και το κυνήγι μαγισσών.
Διότι αν για τον κ. Μηταράκη παίζεται το πολιτικό του μέλλον, για την Χίο και τους κατοίκους της παίζεται η ύπαρξη του τόπου τους και της ζωής τους.
Ενίοτε η καταστροφή ενός τόπου, σημαίνει και πολιτική ανέλιξη. Αυτό δεν μας έχει διδάξει η ιστορία?

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ