Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Ο Κανελλάκης για την μαστίχα

Τρί, 17/07/2018 - 16:03
Το εξώφυλλο του βιβλίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων λειτουργίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στα Νένητα εκδήλωση αφιερωμένη στον Ζ Τόμο του βιβλίου της Δρ. Αθηνάς Ζαχαρού Λουράρη που φέρει τον τίτλο: "Άγνωστα στοιχεία για τη Μαστίχα κατά την τελευταία Οθωμανική περίοδο".

Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση Αρχειακού Υλικού του Α'βάθμιου Συνεταιρισμού Νενήτων.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 07:37
Σύγχρονοι προσκρουτήρες καταρρέουν

Οπου προσκρουτήρες σύγχρονα αμορτισέρ, που βρίσκονται στα λιμάνια του σημερινού αιώνα, για να ακουμπά το πλοίο μαλακά την προβλήτα.

Στα λιμάνια του… 19ου αιώνα όπως αυτό της Χίου, το ρόλο αυτό τον παίζουν φθαρμένα λάστιχα φορτηγών ή λεωφορείων.

Οι πανάκριβοι λοιπόν αυτοί προσκρουτήρες στο λιμάνι Μεστών από την αχρηστία αρχίζουν να… φυλλοροούν. Τα λάστιχα ξεκολλούν από το σταθερό πλαίσιο, με κίνδυνο αυτά να βρεθούν στη θάλασσα. Αυτό που προς το παρόν κάνουν οι ψαράδες στα Μεστά είναι να τα συγκρατούν με… σχοινιά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια η απορία είναι μία. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει, να κτίσει, να αξιοποιήσει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διαβάζει τα δεκάδες άρθρα, δεν βλέπει φωτογραφίες. Γιατί δεν απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, που πετάχτηκαν στο λιμάνι Μεστών;

Δεμένοι με σχοινιά!