Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Συμμετοχή Δήμου Χίου στο «Safe Corfu 2019»

Σάβ, 09/11/2019 - 09:41

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου με κατεύθυνση του Δημάρχου Χίου  Σταμάτη Κάρμαντζη ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Μηνά Παναγιώτης Μανδάλας και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Νίκος Βορριάς συμμετείχαν στο Διεθνές συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες υπό τον τίτλο «Safe Corfu 2019» το οποίο διεξάγεται με  πρωτοβουλία της «Safe Greece» και τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, της Γ.Γ. Υποδομών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

O στόχος της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση και η επικοινωνία των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαχειρίζονται τις κρίσεις και λαμβάνουν αποφάσεις σε περιπτώσεις εκδήλωσης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Δρίβα στο Ομήρειο
Πέμ, 14/11/2019 - 19:59

" Η Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη".

Αυτό είναι το θέμα που θα αναπτύξει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Ομήρειο, ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας.

 

Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μεσολογγίου το 1962. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1984. Στη συνέχεια αποφοίτησε από διάφορα σχολεία του όπλου του, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Επίσης αποφοίτησε από τη Σχολή Πεζικού της Αμερικής, το Σχολείο Χειρισμού Διεθνών Κρίσεων στη Γερμανία ενώ παρακολούθησε διάφορα Σχολεία αφορώντα Στρατηγικές Αναλύσεις στην Πορτογαλία.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες του Στρατού ξηράς, στη Χίο, στον Έβρο, στη Βέροια, στο ΓΕΕΘΑ, στο Τμήμα ΝΑΤΟ και στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Επιρροής  την οποία και δημιούργησε εκ του μηδενός κατόπιν εντολής του Α΄ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου.

Υπηρέτησε επίσης σε ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα: Δύο φορές στην αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα Ιράκ και Κουβέιτ, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στο πλαίσιο αποστολής της ΕΕ, στα Σκόπια στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ, στο Κέντρο Στρατηγικών μελετών του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, στο Μιλάνο ως Διοικητής JLSG του ΝΑΤΟ και στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη ως Επιτελάρχης.

Το 2014 ως επιτελάρχης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας ενεπλάκη δραστικά στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση της Στρατιωτικής Επιχείρησης της ΕΕ EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με την εμπλοκή 22 κρατών μελών της ΕΕ.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του μετάλλια από την ελληνική πολιτεία ενώ επίσης τιμήθηκε δύο φορές με το μετάλλιο των ΗΕ και δύο φορές με το μετάλλιο του ΝΑΤΟ. Για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία του απενεμήθη το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Εθνικής Άμυνας. Τέλος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας του απένειμε το Μετάλλιο του Ιππότη της Τιμής και της Αξίας.

Ο Aντιστράτηγος Δρίβας είναι κάτοχος Master of Art από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας στην Εφηρμοσμένη Στρατηγική και τη Διεθνή Ασφάλεια. Ομιλεί την αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσες.

Eίναι δημότης και μόνιμος κάτοικος Χίου τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Νεαμονίτη και έχουν δύο παιδιά, τον Κώστα και τη Δέσποινα.