Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Συμμετοχή Δήμου Χίου στο «Safe Corfu 2019»

Σάβ, 09/11/2019 - 09:41

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου με κατεύθυνση του Δημάρχου Χίου  Σταμάτη Κάρμαντζη ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Μηνά Παναγιώτης Μανδάλας και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Νίκος Βορριάς συμμετείχαν στο Διεθνές συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες υπό τον τίτλο «Safe Corfu 2019» το οποίο διεξάγεται με  πρωτοβουλία της «Safe Greece» και τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, της Γ.Γ. Υποδομών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

O στόχος της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση και η επικοινωνία των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαχειρίζονται τις κρίσεις και λαμβάνουν αποφάσεις σε περιπτώσεις εκδήλωσης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 19:09

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκερντιν, στον οποίον υποβλήθηκε  διάβημα κατά της Άγκυρας, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Αφορμή του διαβήματος ήταν η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΑP (κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας) σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η Τουρκία «αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

naftemporiki.gr