Χίος, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου Special guest: Γιάννης Κότσιρας

Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ. στο  Στάδιο Εφήβου (Αεροδρόμιο).
Τρί, 23/07/2019 - 16:36

Ένα μοναδικό μουσικό σχήμα,  μια πρωτόγνωρη μουσική  πανδαισία. Η Συναυλία έχει το συμβολικό τίτλο «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά», ο οποίος είναι ταυτόχρονα  απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας των δύο μεγάλων τραγουδοποιών και ερμηνευτών, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκου Πορτοκάλογλου.

Kαλεσμένος τους  ο Γιάννης Κότσιρας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, με σταθερή και συνεπή πορεία στη μουσική, έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. Mε το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχουν συνεργαστεί τόσο στη δισκογραφία, όσο και σε κοινές παραστάσεις και συναυλίες.
Μαζί και με το Νίκο Πορτοκάλογλου επί σκηνής θα κάνουν μια αναδρομή σε τραγούδια που τους ενώνουν και αγαπούν.

 

Μαζί τους:

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι / Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι / Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά / Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά /

Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα / Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης   και ο Άκης Πασχαλάκης /  Το σχεδιασμό φωτισμού έχει επιμεληθεί ο Φίλιππος Τρέππας.

 

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο