Γιατί μόνο αποζημιώσεις από τον Μηταράκη; Το κράτος δεν έχει συνέχεια;

Παρ, 09/10/2020 - 09:09
Τρέμης Οθων

Ως γνωστό  από το 2015 που ξεκίνησε το πρόβλημα  και συνεχίζεται έως και σήμερα με διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων οικιών, αυτοκινήτων, αγροζημίες, κλοπές αγροτικών προϊόντων, ανασφάλεια κ.λπ.

Με την προηγούμενη Δημοτική αρχή ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις ζημιές  που συνεχίζεται έως και σήμερα. Υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί φράγκο για όλα αυτά τα χρόνια ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε και με τη τωρινή της ΝΔ.

Στις 28 Απριλίου του 2020 ο Δήμαρχος δηλώνει ότι με την κατάργηση του Υπουργείο και την επαναλειτουργία του είχαν χαθεί οι αιτήσεις αποζημιώσεων, τις ξαναυπέβαλαν και ότι το συντομότερο δυνατόν ή και εντός των ημερών θα αποδοθούν.

Στις 6 Ιουλίου του 2020 Δηλώνει ο Δήμαρχος ότι είναι σε καλό δρόμο και εξετάζεται να δοθεί ένα μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων και ίσως και του 2020.

Αρχές Ιουνίου η εφημερίδα Αλήθεια γράφει σε άρθρο ότι ο Δήμος Χίου πήρε 1 εκατ. Ευρώ από τα οποία 400 000 θα δοθούν για τις απηζημιώσεις των Χαλκουσίων και των πέριξ πληγέντων Καμποχωρούσων, ποσό που καλύπτει τα ετη 2016,17,18,19.

Προχθές 7 Οκτ 20 Δηλώνει ο Δήμαρχος ότι εγκρίθηκαν από το Υπουργείο 100.000 ευρώ για το έτος 2019 και ευρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο προκειμένου να αποδοθούν, για να τελειώνει λέει η παραφιλολογία γύρω από αυτό το θέμα.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Όσον αφορά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γιατί κ. Μηταράκη αποδίδονται τώρα μόνο για έτος 2019, ακούστηκε ότι θα πληρώσετε ότι είναι μόνο στη δικιά σας θητεία της κυβέρνησης, αν ισχύει δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος??

Αν δεν ισχύει το προηγούμενο και δεν έχετε λεφτά γιατί δεν αποζημιώνεται στη σειρά πρώτα το έτος 2016?

Η κυβέρνηση σας έχει δείξει δείγματα σοβαρότητας παρόλα τα λάθη και ευελπιστούμε να μη μπείτε στη ειρωνική και περιφρονητική λογική του προηγούμενου Υπουργού που είπε δεν αποζημιώνω τα σπίτια γιατί πρέπει να είναι ασφαλισμένα και ούτε σέλες αλόγων πχ που είχε συμπεριλάβει κάποιος συμπολίτης στα κλαπέντα.                                

 

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη