Η αποκατάσταση της αλήθειας - Η παραβίαση του κράτους δικαίου

Σάβ, 07/08/2021 - 22:40

Η παραπληροφόρηση αναφορικά μ’ αυτό το ζήτημα φαίνεται ότι ξεκίνησε με την κ. Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτή, όταν την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, είπε στο ΙΟΝΙΟΝ FM πως η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών, έδιωξε την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους κόλπους της, με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δικαστές εκτελούν πολιτικές εντολές, δεν υπηρετούν το δίκαιο και ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου.

Αυτό ακούστηκε και διαβάστηκε από πολλές και διαφορετικές μεριές και επειδή ακριβώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό θέμα από κανένα συστημικό μέσο ενημέρωσης ή την ίδια την κυβέρνηση, άρχισε, λόγω αυτής της μουγκαμάρας να εδραιώνεται σαν αληθές και μ’ αυτό ακριβώς το σκεπτικό το χρησιμοποίησα και εγώ ο ίδιος σε δυο από τα τελευταία κείμενά μου. Αναφέρομε στο ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ και στο Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΟΛΟΥ, όπου τελικά το σημείο της διαγραφής των Ελλήνων δικαστών από την Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα διορθωθεί!

Για την Αποκατάσταση Της Αλήθειας και αφού έφτασε στα χέρια μου, με όχι τυχαίο τρόπο, το Ομόφωνο Ψήφισμα της ΕΕΔ: Καταδίκη της πρακτικής αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπ. Δικαιοσύνης έχω να πω ότι μέσα σ’ αυτό το επίσημο έγγραφο της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών – όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος, - θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία»

Οι Ευρωπαίοι Δικαστές, αναφέρει το ομόφωνο ψήφισμα, θεωρούν απειλή για την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της.

«Το Ψήφισμα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ήταν ομόφωνο και δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της Ένωσής μας. Καλείται πλέον ο Πρωθυπουργός της Χώρας, στον οποίο κοινοποιούμε το Ψήφισμα, να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα επαναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις βασικές Αρχές του Κράτους Δικαίου ώστε να αποφύγουμε και στο μέλλον την διεθνή καταδίκη της Χώρας».

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών (https:www.iaj-uim.org/news)

Από όλα αυτά, και πολλά άλλα, που λόγω χώρου δεν μπορώ να αναφέρω, προκύπτει ότι η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών, όχι μόνο δεν έχει αποβάλλει από τους κόλπους της τους Έλληνες δικαστές, αλλά και ότι οι Έλληνες Δικαστές αναγκάστηκαν να ζητήσουν και να λάβουν την βοήθεια των Ευρωπαίων δικαστών, για την παραβίαση του κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία ως όφειλε και οφείλει, κάτι που εξηγεί και την μουγκαμάρα των συστημικών ΜΜΕ επί του συγκεκριμένου θέματος, τα οποία συγκαλύπτουν επίσης την αλήθεια για τον COVID-19 και την πειραματική μορφή γονιδιακής θεραπείας με το δήθεν εμβόλιο mRNA στα μυϊκά μας κύτταρα.

Τώρα, για το τι θα γίνει με τις έως τώρα νομοπαρασκευαστικές διεργασίες – μαγειρέματα που έχουν ήδη γίνει – χωρίς την συμμετοχή των δικαστών, και το ποιος δικαστής θα κληθεί να τις εφαρμόσει στην πράξη, εκτελώντας στην ουσία πολιτικές εντολές, αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα και όχι ένα επιχείρημα για ανθρώπους σαν την κ. Ραχήλ Μακρή, η οποία χωρίς να το γνωρίζει και χωρίς να το επιδιώκει, προκάλεσε την Αποκατάσταση Της Αλήθειας σαν να λέμε την ΝΕΜΕΣΗ η οποία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ τυχαία, είτε το πιστεύεται είτε όχι…

 

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη