ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΑΣ Ένας Ακέραιος Άνθρωπος[1]

Τετ, 01/06/2016 - 20:14

Όχι, δεν θα γράψω τη βιογραφία του αειμνήστου Νίκου Χαλκιά, του Καπετάν-Νίκου όπως τον έλεγα – και του άρεσε! Ήδη ο Καπετάν-Κώστας Φράγκος έχει αναλάβει αυτό το καθήκον. Απλά θα σημειώσω με λίγα λόγια, ότι όσο τον έζησα, και τον έζησα επί πεντηκονταετία και πλέον, διαπίστωνα καθημερινώς, με καθαρό μυαλό και όχι πίσω από πολιτικάντικες και ιδιοτελείς σκέψεις και ιδέες, ότι ο αείμνηστος υπήρξεν δίκαιος, τίμιος και αξιοπρεπής και στις πράξεις του και στις συναλλαγές του. ΔΕΝ ήταν ο δικηγόρος του «κατεστημένου» όπως τον παρουσιάζουν κάποιοι «άσπονδοι» φίλοι του! Ήξευρε πού να σταματήσει για να μην αδικήσει κάποιον ή/και για να τον βοηθήσει… Αυτό ίσως ήταν και ο λόγος που πολλοί (πρώην) «φίλοι» του τον απέπεμψαν και πέθανε πικραμένος από τη συμπεριφορά τους!... Αλήθεια στην κηδεία του που ήσαν οι εφοπλιστές (το… «κατεστημένο»); Πού ήσαν οι συνδικαλιστές (το… «ακατάστατο», όπως συνηθίζω να λέω…); Πού ήταν το ΝΑΤ;

Τελειώνοντας και αφού ευχηθώ στον αείμνηστο φίλο μου «καλό ταξίδι» θα κάνω δύο επισημάνσεις: Εύχομαι σε όλους μας που «πιάνομε σειρά» (σ’αυτό μεταφράζεται η έκφραση «πλήρης ημερών») να αναπαυθούμε στην αγκαλιά των προσφιλών μας ατόμων χωρίς πόνους, όπως έτσι έσβησε σαν πουλάκι στις αγκαλιές των προσφιλών του και ο αείμνηστος Νικ. Χαλκιάς, τους οποίους και συγχαίρω για την πραγματική φροντίδα και στοργή που επέδειξαν επί σειράν ετών στον αείμνηστο φίλο μου.

Υ.Γ.: Στους αδιόρθωτους μικρόψυχους εύχομαι καλή μετάβαση στην άλλη ζωή, όπου εκεί όλα πληρώνονται…

Και πάλι: Καλό ταξίδι αείμνηστε φίλε. Ελπίζω – εφόσον πιστεύω στη μετέπειτα ζωή – να ψάλλομε κάποτε μαζί το «Χριστός Ανέστη»!

 

 

Με ΑΓΑΠΗ σε όσους

διαβάσουν το κείμενό μου,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ…

 

 

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός


[1]     Τα κεφαλαία γράμματα έχουν τη σημασία τους.

 

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη