ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ και το Σύμφωνο Στρατηγικής Συνδρομής με την Γαλλία

Τετ, 29/07/2020 - 18:54
Γεωργούλης Θανάσης

 

Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις φήμες ότι όλο αυτό είναι κόλπο του Ερντογάν, για να το ανταλλάξει κάποια στιγμή με γη και ύδωρ, που θα του δώσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να την ξανακάνει μουσείο, έχουμε τώρα την Παναγία του Σουμελά στον Πόντο.

Για την ακρίβεια δεν έχουμε μόνο την πανηγυρική δήλωση του Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Σουμελά σαν τουριστικός προορισμός και την τέλεση της θείας λειτουργίας από τον πατριάρχη στη Χάρη της τον δεκαπενταύγουστο. Έχουμε μια γιγαντιαία και όλα τα μέσα επίθεση κατά της πατρίδας μας, από τις δυνάμεις του γερμανοτουρκικού άξονα που τρομάζει στην ιδέα της γαλλοελληνικής προσέγγισης με προοπτική η Ελλάδα να βρεθεί στην σωστή για αυτήν πλευρά του πολέμου.

Εννοώ ότι αν θεωρείς τον εχθρό σου «φίλο και σύμμαχο», ε, τότε βρίσκεσαι στην λάθος πλευρά και πυροβολείς τα πόδια σου. Έτσι δεν είναι;

Αλλά ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή με την πρωτοβουλία και τα τηλεφωνήματα της πανικόβλητης Μέρκελ και την αποστολή της Ισπανίδας υπουργού, σε Τουρκία και Ελλάδα σαν μέρος του γαλλογερμανικού πολέμου.

Για την ακρίβεια εγώ αγαπάω την Ισπανία και την Λατινική Αμερική και μιλάω τη γλώσσα τους και για αυτό με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα η φιλοτουρκική στάση της Ισπανίας των τελευταίων χρόνων. Δεν αναφέρομαι στην αγάπη του Χίτλερ με τον Φράνκο και τον βομβαρδισμό της Γκουέρνικα…

Αναφέρομαι στις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζει η Ισπανία και οι άλλοι δορυφόροι της Γερμανίας κατά της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να μην της επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις και πολλά άλλα.

Αναζητώντας πληροφορίες για να εξηγήσω αυτήν την πολύ δυσάρεστη, για μένα, κατάσταση με τους Ισπανούς, άρχισα να μαθαίνω σιγά-σιγά πράγματα που σχεδόν όλοι οι Έλληνες θα τα έχουν ακούσει λίγο ή πολύ. Η Ισπανία π.χ. φτιάχνει ένα αεροπλανοφόρο για την Τουρκία και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη στρατιωτική συνεργασία αλλά οικονομική, μαζί με πολλές άλλες μεταξύ των δύο χωρών. Άλλωστε όπως έμαθα η Ισπανία έχει αγοράσει τουρκικό χρέος και έτσι η Τουρκία την «κρατά» και πάνε χέρι χέρι…

Απ’ ότι έμαθα για το βιογραφικό της Ισπανίδας υπουργού, δούλευε, όπως και διάφοροι έλληνες πολιτικοί και τα αδέλφια τους, σαν δικηγόρος στην Γερμανία, υπερασπιζόμενη τα γερμανικά συμφέροντα.

Αν προσθέσω και την προσωπική μου εμπειρία από μια μικρή βοήθεια που θέλησα να προσφέρω σε μια ΜΚΟ, πριν λίγα χρόνια, και ο άνθρωπος, ο Ισπανός, που βοηθούσα να στήσει μια κουζίνα για τους «πρόσφυγες» και να αγοράζει φτηνά λαχανικά από το παζάρι, συνελήφθη για κατασκοπία, κατοχή σπρέι πιπεριού κλπ., βλέπω το παζλ να ολοκληρώνεται. Για την ακρίβεια, έκτοτε, έχω ακούσει να συλλαμβάνονται για κατασκοπία υπέρ της Τουρκίας μόνο Ισπανοί…

Το κλίμα υποχωρητικότητας και διαλλακτικότητας της Τουρκίας που καλλιεργείται εντέχνως αυτές τις μέρες από τον Γερμανοτουρκικό άξονα με την πρόσκαιρη αποχώρηση του τουρκικού στόλου, την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και ένα σωρό άλλες καρικατούρες, έχουν στόχο να τυφλώσουν την διεθνή και κοινή γνώμη αλλά και την ελληνική, σε περίπτωση που μια πουλημένη ελληνική κυβέρνηση θα είχε αναλάβει την υποχρέωση να δώσει στον εχθρό της Ελλάδας γη και ύδωρ.

Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πουλημένες κυβερνήσεις για αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός σύντομα θα κάνει μια δήλωση, ελπίζω, γιατί ενώ τα τουρκικά πολεμικά αποχώρησαν από το Αιγαίο και το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας δε θα κάνει (για ένα μήνα) έρευνες μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, όμως το Μπαρμπαρός ξεκίνησε για να κάνει έρευνες μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και αυτό είναι απαράδεκτο.

Είναι απαράδεκτο γιατί υπήρχε ένα ενιαίο αμυντικό δόγμα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και επιπλέον η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη που πρέπει να προστατεύει τους Ελληνοκύπριους, όπως προστατεύει, και με το παραπάνω, η Τουρκία τους Τουρκοκύπριους.

Τι δηλαδή; Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν αρχ….α; Η Κυπριακή Δημοκρατία θέλοντας να βρεθεί με την σωστή πλευρά συνεχίζει χωρίς τυμπανοκρουσίες την αμυντική συνεργασία με την Γαλλία η οποία είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τον εχθρό, τον οποίο προστατεύουν οι Γερμανοί και ο κ. Τραμπ. Αυτός ελπίζουμε να αλλάξει κάποια στιγμή όμως ο Γερμανός δε θα αλλάξει ποτέ! Δηλαδή αν οι Γερμανοί μας είχαν δώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ακόμα μας τις χρωστούν και συνεχίζουν να μας γδέρνουν, τότε ίσως να με έπειθαν ότι η πατρίδα μου θα πάρει και τις επόμενες πολεμικές αποζημιώσεις από τον πόλεμο που μεθοδικά προετοιμάζει ο γερμανοτουρκικός άξονας.

Α! Ναι! Έχουμε και τον κορωνοϊό, ο οποίος παίζει και αυτός το παιχνίδι του. Δηλαδή φίμωτρο και βούβα, να κάνουμε την δουλειά μας.. Τυχαίο; Κάθε φορά τυχαίο; Μη γίνει και κανένας πόλεμος με τους Τούρκους και πάνω στις συμπλοκές μας κολλήσουν κορωνοϊό και πεθάνουμε κιόλας. Ε;

 

Υ.Γ.: Διαβάστε την αλήθεια για τις γαλλικές φρεγάτες από τον κ. Μάζη

http://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/158487...

Υ.Γ. 2: Οι Γερμανοί στείλανε φρεγάτα στη Λιβύη χωρίς να απειληθούν από τους Τούρκους. Γιατί;

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη