Χωρίς αγροτικό γιατρό τα Νένητα πάνω από 2 μήνες

Ηλ. Θεοδωρόπουλος, Δ/ντής Κ.Υ. Πυργίου: Διέξοδος στα κενά των ιατρείων τα τηλεφωνικά ραντεβού για συναγογράφηση φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 27/01/2021 - 15:59
Ηχητικό απόσπασμα: 

Χωρίς αγροτικό γιατρό για πάνω από 2 μήνες έχουν μείνει τα Νένητα, συμπεριλαμβανομένων και των γειτονικών χωριών (Φλάτσια, Παγίδα, Βουνό, Κοινή και Καταρράκτης), γεγονός που κατήγγειλε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος των Νενήτων, Σταμάτης Ταναϊνης.

Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία διαμένουν περί τα 2.000 άτομα, λειτουργεί νηπιαγωγείο και δημοτικό και άλλες δραστηριότητες (επαγγελματικές, αγροτικές κ.λ.π.) και κατά τον κο Ταναϊνη δε νοείται να μένει για όλο αυτό το διάστημα χωρίς ιατρική κάλυψη.

Πριν μείνει κενή η θέση του αγροτικού ιατρού, προσφέρονταν υπηρεσίες στο ιατρείο 2 φορές την εβδομάδα.

«Ταλαιπωρούνται ο πολίτες οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν στο Πυργί για να γράψουν φάρμακα ή να πάνε σε ιδιώτη γιατρό και να πληρώσουν», τόνισε ο Πρόεδρος του χωριού ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Το κενό στο αγροτικό ιατρείο στα Νένητα δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί, ενώ ο γιατρός που θα αναλάμβανε μετά τη νέα προκήρυξη παραιτήθηκε επίσης, οπότε η μόνη λύση που μπορεί να βρεθεί στην παρούσα φάση είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα, κι αυτή μετά τις 10 -15 Φεβρουαρίου, όταν αναλάβει καθήκοντα ο αγροτικός γιατρός στην Καλλιμασιά, ο οποίος εκ περιτροπής μπορεί να πηγαίνει και εκεί.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του Κ.Υ. Πυργίου, Ηλία Θεοδωρόπουλο, η επόμενη προκήρυξη αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο, δηλαδή αγροτικός γιατρός – αν υπάρξει ενδιαφέρον- θα τοποθετηθεί στα Νένητα τον Μάιο.

Ο κος Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για οριακή κάλυψη των αναγκών των αγροτικών ιατρείων, λόγω παραιτήσεων και αναρρωτικών αδειών και συνέστησε στους πολίτες που ενδιαφέρονται να πάνε στα ιατρεία για συνταγογράφηση φαρμάκων που αφορούν χρόνιες ασθένειες είτε να προστρέξουν στην εγγραφή τους σε οικογενειακούς γιατρούς, οπότε να αξιοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση, ή να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά με τον ΑΜΚΑ τους στο ΚΥ Πυργίου ή στο ιατρείο της Καλλιμασιάς, που είναι τα πλησιέστερα στην περιοχή και την ημέρα του ραντεβού τηλεφωνικά να ενημερώνουν τον γιατρό για τα φάρμακα που χρειάζονται.

«Είναι κάτι που προτείνουμε στους ασθενείς, ειδικά τώρα λόγω των συνθηκών, για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα 6μηνης συνταγής», τόνισε ο κος Θεοδωρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα