Παντελής Βατούσης: Το Λιμενικό Σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός

Ετήσιος απολογισμός Κ.Λ Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/01/2023 - 14:21

Την… καθημερινότητα των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου που περιλαμβάνει πολλούς τομείς αποτυπώθηκε σε μια συνοπτική παρουσίαση απολογισμού του 2022 το πρωί της Παρασκευής.

Πλαισιωμένος από τους υπευθύνους κάθε γραφείου - τμήματος ο Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης, αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο που έχουν να διαχειριστούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα.

Η μεγάλη αύξηση των επιβατών από εντός και εκτός Ελλάδας, η διαχείρισης κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη λιμένα, η μείωση των μεταναστευτικών ροών αλλά και οι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών είναι μερικές από τις δραστηριότητες που συνθέτουν την 24ωρη καθημερινότητα.

Όλο αυτό, ανέφερε ο Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης απαιτεί συγχρονισμό και το 100% όλων των στελεχών προκειμένου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην θάλασσα, όπως καθημερινές περιπολίες, έλεγχοι και διασώσεις, αλλά και συνεχή παρουσία στην χερσαία ζώνη λιμένα που καθημερνά συγκεντρώνει όχι μόνο πυκνή διέλευση οχημάτων αλλά και μεγάλο μέρος της κοινωνικής ζωής των πολιτών.

Παράλληλα καθημερινοί είναι οι έλεγχοι από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου που έχει το 2022 προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων είτε για ναρκωτικά είτε για άλλες παραβάσεις, ενώ το δικό της μερίδιο στην διαχείριση της ομαλής κυκλοφορίας στο Λιμάνι έχει και η τροχαία του Λιμεναρχείου που είτε με συστάσεις είτε με βεβαιώσεις προστίμων προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα σε ένα κεντρικό οδικό άξονα.

«Το Λιμενικό σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός πολλαπλών δραστηριοτήτων με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων» ανέφερε κλείνοντας την παρουσίαση ο κ. Βατούσης.

Συνημμένα αρχεία:

polloi_kai_synthetoi_oi_roloi_toy_limenikoy_somatos

Σχετικά Άρθρα