Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Στην Χαλικιά ο Βιολογικός της Βολισσού

Η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης και ο προβληματισμός Μυριαγκού για την κάλυψη του κόστους κατασκευής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/07/2020 - 15:28

Τη θέση «Χαλικιά» (300 μέτρα βορειότερα από το αρχικά υποδειχθέν σημείο) ως καταλληλότερη για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, επέλεξαν ομόφωνα  οι κάτοικοι της Βολισσού που συμμετείχαν στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πυθώνα.

Είναι η θέση την οποία είχε προτείνει επίσης ομόφωνα το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, ενώ το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ είχε επιλέξει τη θέση «Αμμουδάρες».

Τις απόψεις της ΔΕΥΑΧ υποστήριξαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασ. Μυριαγκός και ο γεν. διευθυντής κ. Πέτρος Καλογεράκης ενώ οι μελετητές κ. Χριστόφορος Μανδυλάς και κ. Ακινδύνα Χατζηαντωνίου έκαναν μια κατατοπιστική και αναλυτική ενημέρωση για τη μελέτη που εκπόνησαν, όπως ενημερώνει η Κοινότητα της Βολισσού.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με συνέντευξη του κου Μυριαγκού στην "Α" ο λόγος επιλογής της συγκεκριμένης θέσης ήταν κύρια οικονομικός, αφού οι υπάρχουσες πιιστώσεις των 550.000 ευρώ για το έργο από τη ΔΕΥΑΧ μπορούν να καλύψουν την κατασκευή στη θέση Αμμουδάρες και όχι στην περιοχή Χαλικιά.

Το επιχείρημα αυτό δεν έπεισε τους παρευρισκόμενους στη συνέλευση, στην οποία ήταν παρόντες και έλαβαν το λόγο υποστηρίζοντας το αίτημα των κατοίκων ο Αντιδήμαρχος κ. Σιδερής Ντομάτας, ο επικεφαλής της παράταξης «Χίος μπροστά» κ. Γιάννης Καραβασίλης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μάρκος Σκούφαλος, η δημοτική σύμβουλος Αμανής κ. Βιβή Ποταμούση και δημ. σύμβουλος της παράταξης Τριαντάφυλλου, Μάρκος Μεννής.

Το Συμβούλιο Κοινότητας και αρκετοί από τους ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να διεκδικηθεί η ένταξη και των παραλιακών οικισμών, μέσα από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

"Ελπίζουμε ότι η ομόφωνη απόφαση των κατοίκων, όπως διατρανώθηκε στη χθεσινή συνέλευση θα γίνει σεβαστή από το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ και ένα όνειρο δεκαετιών θα γίνει σύντομα πράξη", καταλήγει στην ανάρτησή της η κοινότητα της Βολισσού.

 

Σάβ, 08/08/2020 - 10:27
Διπλή σύλληψη

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη στις 07-08-2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια ελέγχου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών, ενώ ακολούθως αντιστάθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίζοντας ελαφρά δύο εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.