Χίος: Μια πτήση τσάρτερ κι αυτή... μισή για το 2024

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΕΙ Ο Θ. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 02/02/2024 - 12:24

25 πτήσεις τσάρτερ με ευρωπαίους τουρίστες εβδομαδιαίως στη Λέσβο, μια κι αυτή μισή στη Χίο για την καλοκαιρινή περίοδο του 2024.

Πλησιάζουμε πλέον στη 10ετία που ο οργανωμένος τουρισμός από την Ευρώπη έχει γυρίσει την πλάτη στο νησί μας, με τον τουριστικό πράκτορα, Θόδωρο Μιχαλάκη να αναφέρει στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι αυτή η κατάσταση άρχισε να διαμορφώνεται από το 2015 με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, φτάνοντας μέχρι του σημείου να «μηδενίσει» όσον αφορά τις πτήσεις τσάρτερ, για να επανέλθει δειλά από πέρσι με τους Τσέχους.

Ο ίδιος καταγράφει ενδιαφέρον από ευρωπαίους πράκτορες (από Ολλανδία, Σερβία, Ρουμανία, Αυστρία) να «κατεβάσουν αεροπλάνα» στη Χίο πλην όμως «σκοντάφτουν» στη μη ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου, αφού ουδείς θέλει να το κάνει αυτό με αυξημένο κόστος (να βάλει δηλαδή λιγότερους επιβάτες στα αεροπλάνα ή να προσεγγίσει δύο αεροδρόμια).

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πρώτοι Τσέχοι του 2024 στο νησί μας αναμένεται να έρθουν ακτοπλοϊκώς στις 24 Απριλίου και η επόμενη άφιξη θα γίνει σε 10 ημέρες αεροπορικώς. Υπολογίζεται ότι ανά 10ημερο θα έρχονται 65 άτομα, μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε σε κάθε περίπτωση ο αριθμός τους δεν θα ξεπεράσει τους 800 - 900.

Έτσι και το 2024 η δυναμική τουριστική αγορά της Χίου θα είναι εκείνη της Τουρκίας, από την οποία ακόμη και σήμερα τα Σαββατοκύριακα, όπως είπε ο κος Μιχαλάκης, έχουμε κατά μέσο όρο 150 με 200 επισκέπτες.

Μεγαλύτερη κίνηση Τούρκων αναμένεται τον Μάρτη, λόγω και των Απόκρεων και τον Απρίλη που θα έχουν Μπαϊράμι.

Ο Μάιος, το πρώτο 10ήμερο, θα παρουσιάσει επίσης αυξημένη επισκεψιμότητα Ελλήνων και Τούρκων, λόγω Πάσχα (5 Μαϊου).

Ο κος Μιχαλάκης αναφέρθηκε τέλος και στην κρουαζιέρα σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα έχουν οριστικοποιηθεί 7 προσεγγίσεις μεσαίου τύπου κρουαζιερόπλοιων (600 - 700 επιβατών) και κάποιες ακόμη μικρών.

mia_ptisi_tsarter_apo_tsehia_ki_ayti_misi_gia_to_kalokairi

Σχετικά Άρθρα