Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Ιn memoriam της Κλεοπάτρας Δράκου - Πολίτη

Κυρ, 23/02/2020 - 06:43

Αγαπητή Αλήθεια, απόψε αποχαιρετώ ιδότυπα την κα Πατρίτσια, που σήμερα πρώτο Ψυχοσάββατο έφυγε για πάντα για  τα επουράνια.

Η  εκλιπούσα, πραγματική Δέσποινα,σύζυγος,μητέρα,γιαγιά,  μέσω των αδελφών της  + Γιάννη και Σταύρου ,μαθητών του  + Νίκου  Γιαλούρη,είχε γνωρίσει  τους Αμερικανούς καλλιτέχνες  MAY FRASER   και DAVID  ASHERMAN την εποχή που τοιχογραφούσαν την  Υπαπαντή των  Βαβύλων.Το πατρικό της,όπως έλεγε, ήταν πάντα ανοιχτό και φιλόξενο στους ξένους επισκέπτες.
 

Και από αυτό το κρεββάτι του πόνου μου έδινε  πληροφορίες για την παρουσία των παραπάνω καλλιτεχνών και τις από κοινού περιηγήσεις  του στα Μνημεία  της Χίου,το 1962-63.
Ήθελε να βοηθήσει τη  Sharon Weiner  ,από τη Χαβάη , που επισκέπτεται τη Χίο στις 2-5/3 προκειμένου να ολοκληρώσει τη διατριβή  της στη βιογραφία  της  MAY FRASER  .

Εντελώς παρενθετικά στην επισυναπτόμενη  φωτογραφία, απέναντι  από το σημερινό ΜΑΣΤΙΧΑΣΟΠ, Ο ΛΑΜΠΡΟΣ  ΠΑΡΑΡΑΣ (πολυσχιδής φιλόλογος) Η ΤΟΥΛΑ ΚΑΗ-ΠΑΡΑΡΑ (μαθηματικός) Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΗΣ (δικηγόρος) η πεθερά του , ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΨΥΧΑ- ΜΑΚΡΗ( ψυχή  της Υπαπαντής), Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΟΥΣΑΚΗΣ (με την αρραβωνιαστικιά του ) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ Η MAY με φόντο το Χιώτικο λιμάνι ,1963.

Με εκτίμηση,
Αναστασία  Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 17:33

Το ανοιχτό θέατρο του Δήμου Χίου, στην περιοχή Καστρομηνά είναι έτοιμο να φιλοξενήσει από τις 15 Ιουλίου έναν κύκλο προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε έναν όμορφο, προσφάτως ανακαινισμένο από τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ, άνετο χώρο, όπου έχουν γίνει καλαίσθητες παρεμβάσεις προκειμένου να προσφέρει στους επισκέπτες του θεάτρου υψηλού επιπέδου θεάματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2020 περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα διανθιστεί με ένα διήμερο παιδικό φεστιβάλ στις 17 και 18 Ιουλίου (Σάββατο και Κυριακή) που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Χ , κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα της μάθησης, της ψυχαγωγίας, της συνύπαρξης και της συμμετοχής στα εντυπωσιακά δρώμενα με πολλές εκπλήξεις. Η λειτουργία του θεάτρου έχει προσαρμοστεί στις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID- 19 του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το Α.Π : ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1536/23-6-20 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: Οδηγίες Ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων:

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

15 : «O ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ» , Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

16: ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ (ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ) 18/19 : ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21: « Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» , ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, Β. ΔΑΛΛΕΣ

23:Ο ΚΗΠΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

27: «ΟΡΝΙΘΕΣ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

30: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

1: «Ο ΤΖΑΚ & Η ΦΑΣΟΛΙΑ», ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΑΓΑΡΗΣ

2: «Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» , ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ

4: «Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ & Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ», ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ(ΚΑΙ 15/07)

6: «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ» , ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

12:ΦΛΟΓΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ)

14: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ(ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΧ)

18: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΡΑ, ΔΑΛΛΕΣ (και 21/07)

19: Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΑΙΔΙΚΟ)

20: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΒΛΕΠΩ», ΒΛ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

22: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

23: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

24 : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

anoikto_theatro_mikis_theodorakis_hios