Ιn memoriam της Κλεοπάτρας Δράκου - Πολίτη

Κυρ, 23/02/2020 - 06:43

Αγαπητή Αλήθεια, απόψε αποχαιρετώ ιδότυπα την κα Πατρίτσια, που σήμερα πρώτο Ψυχοσάββατο έφυγε για πάντα για  τα επουράνια.

Η  εκλιπούσα, πραγματική Δέσποινα,σύζυγος,μητέρα,γιαγιά,  μέσω των αδελφών της  + Γιάννη και Σταύρου ,μαθητών του  + Νίκου  Γιαλούρη,είχε γνωρίσει  τους Αμερικανούς καλλιτέχνες  MAY FRASER   και DAVID  ASHERMAN την εποχή που τοιχογραφούσαν την  Υπαπαντή των  Βαβύλων.Το πατρικό της,όπως έλεγε, ήταν πάντα ανοιχτό και φιλόξενο στους ξένους επισκέπτες.
 

Και από αυτό το κρεββάτι του πόνου μου έδινε  πληροφορίες για την παρουσία των παραπάνω καλλιτεχνών και τις από κοινού περιηγήσεις  του στα Μνημεία  της Χίου,το 1962-63.
Ήθελε να βοηθήσει τη  Sharon Weiner  ,από τη Χαβάη , που επισκέπτεται τη Χίο στις 2-5/3 προκειμένου να ολοκληρώσει τη διατριβή  της στη βιογραφία  της  MAY FRASER  .

Εντελώς παρενθετικά στην επισυναπτόμενη  φωτογραφία, απέναντι  από το σημερινό ΜΑΣΤΙΧΑΣΟΠ, Ο ΛΑΜΠΡΟΣ  ΠΑΡΑΡΑΣ (πολυσχιδής φιλόλογος) Η ΤΟΥΛΑ ΚΑΗ-ΠΑΡΑΡΑ (μαθηματικός) Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΗΣ (δικηγόρος) η πεθερά του , ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΨΥΧΑ- ΜΑΚΡΗ( ψυχή  της Υπαπαντής), Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΟΥΣΑΚΗΣ (με την αρραβωνιαστικιά του ) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ Η MAY με φόντο το Χιώτικο λιμάνι ,1963.

Με εκτίμηση,
Αναστασία  Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα