Μνήμη Ανδρονίκης Σκαρβέλη

Πέμ, 08/12/2022 - 15:59

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Οι Φίλοι του Δρομοκαϊτείου Θεραπευτηρίου» συγκεντρωθήκαμε στο ωραίο αμφιθέατρο του Κληροδοτήματος (ένα από τα τελευταία κτίρια που αποκτήσαμε με την εφαρμογή της «Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» από κρατικό πρόγραμμα) στις 27/11/2022 για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην επί 20ετία και πλέον Πρόεδρο του Σωματείου, η οποία «έφυγε» τόσο αναπάντεχα πέρυσι τον Ιανουάριο!...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σωματείου, η προσέλευση ήταν πτωχή. Είμεθα κάτω από 30 (28) άτομα συμπεριλαμβανομένου του Δ.Σ. του Σωματείου! Φοβάμαι ότι αρκετοί από τους απόντες αδιαφορούν για την κοινωνία γενικώς και δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός (COVID-19) η αφορμή (δικαιολογία στην πραγματικότητα) για να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις! Να σημειωθεί ότι και στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου προ 10μήνου περίπου είμεθα 18 άτομα!!! Και αυτά τα γράφει ο δημιουργός[1] του Σωματείου που κουράστηκε για να το δει εν ενεργεία και ως εκ τούτου το πονάει!

Ομιληταί ήσαν αρκετοί, διότι και η αείμνηστος Νίκη (έτσι την αποκαλούσαμε) ήταν συμπαθέστατη, πάντα χαμογελαστή και πρόσχαρη, παρά τον πόνο που έκρυβε επιμελώς μέσα της[2], και το Σωματείο έχει κάνει αρκετό έργο, χωρίς οι διοικούντες να το… «διατυμπανίζουν».

Τις ομιλίες ξεκίνησε η νυν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου κ. Μαρκέλλα Φιστέ λέγοντας λίγα λόγια για την Καρδαμυλίτισα, την αείμνηστη Νίκη ήθελα να πω! Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον νυν Πρόεδρο του «Δρομοκαϊτείου» τον κ. Αντώνιο Χλωρό, ο οποίος είπε λίγα επίσης επαινετικά λόγια για την αείμνηστη Νίκη και το Σωματείο μας. Κύριος ομιλητής ήταν ο τ. Πρόεδρος κ. Ισίδωρος Πρώιος, ο οποίος κι αυτός επαίνεσε την αείμνηστη Νίκη. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Καπετάν Κώστα Φράγκο και τον κ. Λαυρέντιο Δελασούδα (φίλοι του «Δρομοκαϊτείου» και οι δύο) και η έκδηλη τελείωσε με δύο λόγια από τον γράφοντα, ο οποίος (εγώ, δηλαδή) ευρίσκομαι επί 43 (σαράντα τρία) χρόνια στο Δ.Σ. του «Δρομοκαϊτείου» 3 φορές Πρόεδρος και ιδρυτής (το 1988) του Σωματείου «Οι Φίλοι του Δρομοκαϊτείου Θεραπευτηρίου». Εγώ εστίασα τη βραχυτάτη ομιλία μου στους αειμνήστους Ανδρέα Λαιμό, Κωνσταντίνο Δ. Φαφαλιό, και βέβαια στην αείμνηστη Ανδρονίκη Σκαρβέλη!...

Εύγε στη νυν Διοίκηση των «Φίλων» και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο Μαρκέλλα Φιστέ! Να είμαστε υγιείς να θυμόμαστε και την αείμνηστη Ανδρονίκη και όσους και όσες προσέφεραν στο «Δρομοκαΐτειο».


[1] Το Σωματείο έγινε το 1988 όταν αντέγραψα το Καταστατικό του Νοσοκομείο Χάμερσμιθ του Λονδίνου!...

[2] Έχασε, τα τελευταία χρόνια, δύο από τα τρία αγόρια της στο ίδιο τροχαίο δυστύχημα!...

Άλλες απόψεις: του Αν. Τριπολίτη - αγγειοχειρούργου