Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2020!

Κυρ, 22/03/2020 - 08:06

Αγαπητή  Αλήθεια,

εισπράττοντας τη μοναδική στήριξή σας στην προβολή του έργου του  + Νίκου Γιαλούρη και της Υπαπαντής των  Βαβύλων  που τοιχογραφήθηκε  κυρίως από τη  Τζούλιετ  Μέι  Φρέζερ,το Δαυίδ Άσερμαν  και βοηθούς τους χιώτες Αντώνιο Λάουρα  και τον  προαναφερόμενο + Νίκο σας ενημερώνω ότι το σχετικό  θεματικό  ντοκυμαντέρ θα προβληθεί το Νοέμβρη στοΦεστιβάλ  της  Χαβάης!

Προκειμένου  να  βοηθήσω  στην  πληρέστερη  οργάνωση των  Εικαστικών Αρχείων  του Πανεπιστημίου της Χαβάης έκανα  διορθώσεις στις αποκρυπτογραφήσεις των  ημερολογίων των Αμερικανών  καλλιτεχνών,έστειλα δικές μου  φωτογραφίες  του εξαιρετικού  α!υτού μνημείου και σε
συνεργασία πάντα με τον  κο Σταύρο Δράκο ,μόνιμο κάτοικο Γερμανίας,πληροφορήθηκα το μεγαλείο της ψυχής αυτών των 'ποιητών '!

Ο Γιαλούρης  σπούδασε  πραγματικά  δίπλα  τους  ,γνωρίζοντας  όλους τους επώνυμους φίλους  τους διαχρονικά  ενώ στάθηκαν γονείς για τον πεντάρφανο  Αντώνιο Λάουρα πληρώνοντας τις σπουδές του στα   παιδαγωγικάστις ΗΠΑ.

Τέλος ο γνωστός δημοσιογράφος του Έθνους και της Ελευθερίας Δημήτρης  Γέμελος  χάριν του  +Γιάννη Δράκου,διερμηνέα  τους ,συνέχισε τις σπουδές του  στη  Ν.Υόρκη!!

Σας καταθέτω φωτογραφίες από τα επιτοίχια  χάρτινα ζωγραφικά σχέδια  με τους Αγγέλους της Υπαπαντής των Βαβύλων   που  μου έστειλε  η νέα φίλη μου Malia Van Heukelem,Αρχειονόμος -Βιβλιοθηκονόμος της Συλλογής Jean Charlot  που διαθέτει και χαρακτικό του  δικού μας  +Νίκου  Γιαλούρη !

Καλή Δύναμη!
Με εκτίμηση,
Αναστασία  Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 17:33

Το ανοιχτό θέατρο του Δήμου Χίου, στην περιοχή Καστρομηνά είναι έτοιμο να φιλοξενήσει από τις 15 Ιουλίου έναν κύκλο προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε έναν όμορφο, προσφάτως ανακαινισμένο από τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ, άνετο χώρο, όπου έχουν γίνει καλαίσθητες παρεμβάσεις προκειμένου να προσφέρει στους επισκέπτες του θεάτρου υψηλού επιπέδου θεάματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2020 περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα διανθιστεί με ένα διήμερο παιδικό φεστιβάλ στις 17 και 18 Ιουλίου (Σάββατο και Κυριακή) που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Χ , κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα της μάθησης, της ψυχαγωγίας, της συνύπαρξης και της συμμετοχής στα εντυπωσιακά δρώμενα με πολλές εκπλήξεις. Η λειτουργία του θεάτρου έχει προσαρμοστεί στις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID- 19 του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το Α.Π : ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1536/23-6-20 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: Οδηγίες Ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων:

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

15 : «O ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ» , Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

16: ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ (ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ) 18/19 : ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21: « Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» , ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, Β. ΔΑΛΛΕΣ

23:Ο ΚΗΠΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

27: «ΟΡΝΙΘΕΣ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

30: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

1: «Ο ΤΖΑΚ & Η ΦΑΣΟΛΙΑ», ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΑΓΑΡΗΣ

2: «Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» , ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ

4: «Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ & Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ», ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ(ΚΑΙ 15/07)

6: «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ» , ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

12:ΦΛΟΓΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ)

14: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ(ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΧ)

18: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΡΑ, ΔΑΛΛΕΣ (και 21/07)

19: Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΑΙΔΙΚΟ)

20: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΒΛΕΠΩ», ΒΛ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

22: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

23: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

24 : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

anoikto_theatro_mikis_theodorakis_hios