Το Internet of Things γιγαντώνεται

Χρήσιμες εφαρμογές που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων καθιστώντας τις περισσότερο βιώσιμες.
Παρ, 04/04/2014 - 13:29

Το Internet of Things γιγαντώνεται
Το «Διαδίκτυο των πραγμάτων» σύντομα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιπροσωπεύει ο συνδυασμός των αγορών των Smartphones, Tablets, PCs. Τα νούμερα που προβλέπονται είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με το site Business Insider, ο αριθμός των συσκευών που σύντομα θα συνδεθούν με το Διαδίκτυο θα είναι τεράστιος και θα συμπεριλαμβάνει πέρα από τα αναμενόμενα και καθημερινές συσκευές.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του Βusiness Insider, υπολογίζεται ότι από 1,9 δισ. συσκευές που συμπεριλαμβάνονται σήμερα στο Internet οf Things (ΙοΤ), ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 9 δισεκατομμύρια το 2018.
Στο χώρο του καταναλωτή, πολλά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν ήδη περάσει στο IoT, αφού στο άμεσο μέλλον θα συμπεριληφθούν περισσότερες.
Ιδού ποιες είναι οι κορυφαίες business – to – business εφαρμογές του Internet of Things:

  • Διαφήμιση και μάρκετινγκ συνδεδεμένα. Η Cisco πιστεύει ότι αυτή η κατηγορία (σκεφτείτε διαφημιστικές πινακίδες με σύνδεση στο Internet), θα είναι μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες στο IoT, μαζί με τα έξυπνα εργοστάσια  και τα συστήματα υποστήριξης της τηλεργασίας.
  • Ευφυή συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας. Έρευνα της Machina, που εκπονήθηκε για την GSM Association, προβλέπει έσοδα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020 από εφαρμογές όπως για την είσπραξη διοδίων και τις κυρώσεις για την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μια άλλη σχετική πηγή εσόδων θα είναι η διαχείριση χώρων έξυπνης στάθμευσης.
  • Συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων. Στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, ο όγκος των οικιακών απορριμμάτων μειώθηκε κατά 17% και ο όγκος της ανακύκλωσης αυξήθηκε κατά 49% μέσω της χρήσης ενός προγράμματος που ονομάζεται «πληρώνεις ό,τι ρίξεις» στο οποίο χρησιμοποιείται μια τεχνολογία του ΙοΤ, για να παρακολουθεί αυτούς που υπερβαίνουν τα όρια των απορριμμάτων.
  • Έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, που θα προσαρμόζουν τα ποσοστά για τη μέγιστη χρήση της ενέργειας. Αυτά θα αντιπροσωπεύουν εξοικονόμηση μεταξύ 200 δισ. έως  500 δισ. έτος έως το 2025, σύμφωνα με το McKinsey Global Institute .
  • Έξυπνα συστήματα μείωσης διαρροών νερού. Οι πόλεις της Ντόχα, του Σάο Πάολο , και του Πεκίνο έχουν μειώσει τις διαρροές νερού από 40% έως 50% με την τοποθέτηση αισθητήρων στις αντλίες υδάτων και σε άλλες σχετικές υποδομές.
  • Βιομηχανικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των γραμμών συναρμολόγησης μέσω του Διαδικτύου, τη διασύνδεση των εργοστασίων, των αποθηκών, κλπ.

Απίστευτα χρήσιμες εφαρμογές που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων καθιστώντας τες περισσότερο βιώσιμες.
Πηγή : http://www.reporter.gr/
Επιμέλεια: Θανάσης Φρυδάς, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής
 

Σχετικά Άρθρα