Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Project Happiness: Μαρία Τσιαδή

Μαρία Τσιαδή Γεωπόνος – Ιδιοκτήτρια φυτωρίου ΕΔΕΜ
Γεωπόνος - Ιδιοκτήτρια φυτωρίου ΕΔΕΜ

Λένε πως το να ασχολείσαι με τον κήπο και τα φυτά είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας! Εμείς πιστεύουμε πως η φροντίδα του κήπου μας, μας φτιάχνει την διάθεση και μας κάνει καλό! Μαζί με την γεωπόνο Μαρία Τσιαδή , θα μάθουμε όλα τα μυστικά για την σωστή φροντίδα του κήπου και του περιβολιού μας.

Project Happiness: Η τριανταφυλλιά και η φροντίδα της από την Μαρία Τσιαδή

Τετ, 20/03/2019 - 15:02

Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια της άνοιξης είναι οι τριανταφυλλιές. Μόνο που για να ανθίσουν και να μας χαρίσουν τα όμορφα πολύχρωμα άνθη τους χρειάζονται και την ανάλογη περιποίηση. Ποια είναι αυτή; Η Μαρία Τσιαδή, τεχνολόγος – γεωπόνος από την ΕΔΕΜ, σε αυτό το βίντεο μας καθοδηγεί…

Project Happiness: Κηπευτικές εργασίες Μαρτίου από τη Μαρία Τσιαδή

Τετ, 06/03/2019 - 15:43

Σε κάθε εποχή δεν ξεχνάμε και τον κήπο μας. Και τώρα στην αρχή της Άνοιξης υπάρχουν εργασίες που μπορούμε να κάνουμε είτε φυτεύοντας νέα είτε φροντίζοντας τα υπάρχοντα φυτά μας. Ποιες είναι αυτές; Η τεχνολόγος γεωπόνος Μαρία Τσιαδή μας καθοδηγεί σε αυτό το βίντεο.

Project Happiness: Τα φυτά εσωτερικού χώρου από τη Μαρία Τσιαδή

Τετ, 20/02/2019 - 09:49

Υπάρχουν φυτά που μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους στολίζοντάς τους μάλιστα αφού αποτελούν μέρος της διακόσμησής τους. Ξέρετε όμως ότι υπάρχουν κάποια που καθαρίζουν και τον αέρα που αναπνέουμε; Όλα όσα αφορούν τα φυτά εσωτερικού χώρου μας αναλύει σ' αυτό το βίντεο η τεχνολόγος-γεωπόνος της ΕΔΕΜ Μαρία Τσιαδή.

Project Happiness: Τα μυστικά μιας επιτυχημένης μεταφύτευσης από τη Μαρία Τσιαδή

Τετ, 13/02/2019 - 09:55

Τα φυτά μας χρειάζονται φροντίδα και όσο μεγαλώνουν κάποια χρειάζονται και χώρο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να μας ανταμείψουν με τα όμορφα άνθη τους. Πολλές φορές η αρχική γλάστρα τους αποδεικνύεται μικρή και χρειάζονται μεταφύτευση. Η τεχνολόγος – γεωπόνος της ΕΔΕΜ Μαρία Τσιαδή μας μιλάει και μας δείχνει τα μυστικά μιας επιτυχημένης μεταφύτευσης.

Project Happiness: Προστασία φυτών από το κρύο με τη Μαρία Τσιαδή

Τετ, 23/01/2019 - 12:01

Όπως εμείς ντυνόμαστε καλά για να προστατευτούμε από το κρύο έτσι και κάποια από τα φυτά μας χρειάζονται κάποια προστασία το χειμώνα ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Η τεχνολόγος-γεωπόνος από την ΕΔΕΜ, Μαρία Τσιαδή, μας παρουσιάζει πρακτικές λύσεις για να προστατέψουμε τα φυτά μας τους χειμερινούς μήνες.

Project Happiness: Οι πρώτες κηπευτικές εργασίες του χρόνου από την Μαρία Τσιαδή

Τετ, 16/01/2019 - 10:30

Χειμώνας, κρύο, αλλά παρόλα αυτά ο κήπος μας θέλει τη φροντίδα του. Και υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο ώστε να ετοιμαστούμε να υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο και την άνοιξη. Για τις πρώτες κηπευτικές εργασίες του χρόνου μας μιλά η τεχνολόγος – γεωπόνος από την ΕΔΕΜ, Μαρία Τσιαδή.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο από τη Μαρία Τσιαδή

Πέμ, 20/12/2018 - 10:40

Μπορεί να είναι ένα ξένο έθιμο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά έχει ενσωματωθεί πλέον στα ελληνικά έθιμα. Κι αν έχετε κήπο ή χωράφι, μπορείτε άνετα να διαλέξετε για το στολισμό του ένα έλατο -ελληνικής μάλιστα προέλευσης- το οποίο αφού περάσουν οι γιορτές θα μεταφυτεύσετε και θα καμαρώνετε για μια ζωή. Όλα όσα αφορούν, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο έλατο, μας παρουσιάζει η τεχνολόγος-γεωπόνος Μαρία Τσιαδή, από το φυτώριο "Εδέμ".

Project Happiness: Τα φυτά των Χριστουγέννων από τη Μαρία Τσιαδή

Σάβ, 29/12/2018 - 20:09

Ξέρετε ότι και τα φυτά μπορούν να συμβάλλουν στη γιορτινή διακόσμηση των χώρων μας, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά; Και υπάρχουν πολλά τέτοια, με άνθη ή χωρίς, που μπορούν να στολίσουν το σπίτι μας, την αυλή μας, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στο πνεύμα των ημερών. Μάθετε για τα φυτά των Χριστουγέννων από την τεχνολόγο-γεωπόνο Μαρία Τσιαδή.

 

Θεματικές ενότητες