Χίος, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Project Happiness: Βιργινία Μαρτάκη

Βιργινία Μαρτάκη - Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός
Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός

Η Βιργινία Μαρτάκη είναι Φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Η ζωή ενός μαθητή δεν είναι πάντα εύκολη, για αυτό μαζί με την Βιργινία θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά θέματα που προκύπτουν στην εκπαίδευση ενός μαθητή και στις σχέσεις του με του γονείς και τους συμμαθητές του.

Project Happiness: Μάθηση μέσα από παιχνίδι με τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 03/04/2019 - 10:50

Τα παιδιά μαθαίνουν σαν σφουγγάρια πόσω μάλλον όταν η μάθηση συνδυάζεται με το πρώτο συνθετικό του παιδιού, το παιχνίδι. Η Βιργινία Μαρτάκη, φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός μας δείχνει μερικά παραδείγματα για να καταλάβουμε πόσο ευεργετικός είναι αυτός ο συνδυασμός, που μπορεί να βοηθήσει ακόμη και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Project Happiness: Η παράλληλη στήριξη μαθητών από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 06/03/2019 - 15:31

Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη λήξη της αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα σε κάθε βαθμίδα της. Σήμερα, με τη βοήθεια της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη θα γνωρίσουμε το θεσμό της παράλληλης στήριξης.

 

Project Happiness: H Lego based therapy από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 06/02/2019 - 17:34

Με τη βοήθεια της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη μαθαίνουμε για τη lego based therapy, μία μέθοδο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων σε αυτιστικά και όχι μόνο παιδιά, βασισμένη στα γνωστά τουβλάκια Legos.

Project Happiness: Ο σχολικός εκφοβισμός από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 23/01/2019 - 11:18

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει για τον σχολικό εκφοβισμό. Τι ακριβώς είναι, πώς εκδηλώνεται, ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε από τη θέση του γονέα ή του δασκάλου; Για όλα αυτά μας μιλάει η φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός, Βιργινία Μαρτάκη.

Project Happiness: Οι μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 02/01/2019 - 17:20

Το παιδί μου δυσκολεύεται να διαβάσει και η επίδοσή του στο σχολείο δεν είναι η αναμενόμενη. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω; Η Βιργινία Μαρτάκη, φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός, μας εξηγεί τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες, πώς τις αναγνωρίζουμε και πώς τις αντιμετωπίζουμε.

Θεματικές κατηγορίες