Χίος, Τετάρτη 8 Ιουλίου

Project Happiness: Βιργινία Μαρτάκη

Βιργινία Μαρτάκη - Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός
Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός

Η Βιργινία Μαρτάκη είναι Φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Η ζωή ενός μαθητή δεν είναι πάντα εύκολη, για αυτό μαζί με την Βιργινία θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά θέματα που προκύπτουν στην εκπαίδευση ενός μαθητή και στις σχέσεις του με του γονείς και τους συμμαθητές του.

Project Happiness: Η εκμάθηση ορθογραφίας από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 11/03/2020 - 16:12

project_happiness_i_ekmathisi_orthografias_apo_ti_virginia_martaki

Πονοκέφαλος στη μαθητική μας ζωή, που αν δεν αντιμετωπιστεί αφήνει τα σημάδια του στην υπόλοιπη ζωή μας, είναι η εκμάθηση της ορθογραφίας. Έχουμε μία ιστορική και πολύ πλούσια σε λεξιλόγιο γλώσσα αλλά ο σωστός τρόπος γραφής της είναι λιγάκι δύσκολος. Κι όμως, όπως μας εξηγεί η φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός Βιργινία Μαρτάκη, υπάρχουν πολλοί και ευφάνταστοι τρόποι για να βοηθήσουμε από μικρό ένα παιδί να γράφει σωστά.

Project Happiness: Επικοινωνία με κωφούς από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 19/02/2020 - 12:50

project_happiness_epikoinonia_me_kofoys_apo_ti_virginia_martaki

Η επικοινωνία ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων στηρίζεται κυρίως στο λόγο, στην ομιλία. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος έχει χάσει την ακοή του; Όταν δεν ακούς δεν μπορείς να ρυθμίσεις και την ομιλία σου, όπως μας λέει σε αυτό το βίντεο η φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός Βιργινία Μαρτάκη, που μας παρουσιάζει απλές τεχνικές για να επικοινωνήσουμε με έναν κωφό, χωρίς να γνωρίζουμε τη… μητρική του γλώσσα, δηλαδή τη νοηματική.

Projecc Happiness: Η ανάπτυξη λεξιλογίου στα παιδιά από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 22/01/2020 - 16:06

projecc_happiness_i_anaptyxi_lexilogioy_sta_paidia_apo_ti_virginia_martaki

Συχνά παραπονούμαστε ότι τα σύγχρονα παιδιά έχουν περιορισμένο λεξιλόγιο, παρά την πλούσια γλώσσα που διαθέτουμε. Το λεξιλόγιο όμως καλλιεργείται στα παιδιά και μάλιστα από μικρά. Υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό, όπως μας δείχνει σε αυτό το βίντεο η φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός Βιργινία Μαρτάκη.

Project Happiness: Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά τα αρχαία Ελληνικά από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 27/11/2019 - 09:40

project_happiness_pos_na_agapisoyn_ta_paidia_ta_arhaia_ellinika_apo_ti_virginia_martaki

Τα αρχαία Ελληνικά, άκρως απαραίτητα για να μιλάμε σωστά τα νέα Ελληνικά, αυτή τη γλώσσα με την τρισχιλιόχρονη ιστορία που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, δεν είναι και το πιο αγαπητό μάθημα για τους μαθητές. Υπάρχουν τρόποι όμως να γίνει και πιο κατανοητό και πιο αγαπητό. Αυτούς ακριβώς μας δείχνει η φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός Βιργινία Μαρτάκη, στο βίντεο αυτό.

Project Happiness: Μάθηση μέσα από παιχνίδι με τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 03/04/2019 - 10:50

project_happiness_mathisi_mesa_apo_paihnidi_me_ti_virginia_martaki

Τα παιδιά μαθαίνουν σαν σφουγγάρια πόσω μάλλον όταν η μάθηση συνδυάζεται με το πρώτο συνθετικό του παιδιού, το παιχνίδι. Η Βιργινία Μαρτάκη, φιλόλογος και ειδική παιδαγωγός μας δείχνει μερικά παραδείγματα για να καταλάβουμε πόσο ευεργετικός είναι αυτός ο συνδυασμός, που μπορεί να βοηθήσει ακόμη και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Project Happiness: Η παράλληλη στήριξη μαθητών από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 06/03/2019 - 15:31

project_happiness_i_parallili_stirixi_mathiton_apo_ti_virginia_martaki

Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη λήξη της αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα σε κάθε βαθμίδα της. Σήμερα, με τη βοήθεια της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη θα γνωρίσουμε το θεσμό της παράλληλης στήριξης.

 

Project Happiness: H Lego based therapy από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 06/02/2019 - 17:34

project_happiness_h_lego_based_therapy_apo_ti_virginia_martaki

Με τη βοήθεια της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη μαθαίνουμε για τη lego based therapy, μία μέθοδο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων σε αυτιστικά και όχι μόνο παιδιά, βασισμένη στα γνωστά τουβλάκια Legos.

Project Happiness: Ο σχολικός εκφοβισμός από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 23/01/2019 - 11:18

project_happiness_o_sholikos_ekfovismos_apo_ti_virginia_martaki

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει για τον σχολικό εκφοβισμό. Τι ακριβώς είναι, πώς εκδηλώνεται, ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε από τη θέση του γονέα ή του δασκάλου; Για όλα αυτά μας μιλάει η φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός, Βιργινία Μαρτάκη.

Project Happiness: Οι μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά από τη Βιργινία Μαρτάκη

Τετ, 02/01/2019 - 17:20

project_happiness_oi_mathisiakes_dyskolies_sta_paidia_apo_ti_virginia_martaki

Το παιδί μου δυσκολεύεται να διαβάσει και η επίδοσή του στο σχολείο δεν είναι η αναμενόμενη. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω; Η Βιργινία Μαρτάκη, φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός, μας εξηγεί τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες, πώς τις αναγνωρίζουμε και πώς τις αντιμετωπίζουμε.

Θεματικές ενότητες